به بارداری بعد از 35 سالگی فکر می کنید؟ با درک مسائل و دانستن آنچه برای یک بارداری سلامت نیاز است چرا که نه
اگر شما بیش از 35 سال سن دارید و هنوز قصد بارداری دارید، بدانید که خیلی ها مثل شما هستند. بسیاری از خانواده ها بارداری را تا دهه سوم و بعد از آن به تاخیر انداخته اند و حالا صاحب فرزندان سالم هستند. مراقبت های خاص برای تولد نوزاد سالم می تواند بهترین شروع باشد.
آگاهی از خطرات احتمالی بارداری بعد از 35 سالگی
اینکه بدن دارای یک ساعت بیولوژِیکی است و برای هر کاری زمانی مناسب است یک واقعیت از زندگی است. اما هیچ اتفاق جادویی قرار نیست در 35 سالگی بیفتد. این فقط سنی است که راجع به خطرات احتمالی صحبت می شود، چون حالا اهمیت بیشتری دارند. برای مثال:
ممکن است برای باردار شدن به زمان بیشتری نیاز باشد
یک فرد با تعداد محدودی تخمک متولد می شود. وقتی به میانه دهه سوم زندگی خود می رسد، تخمک ها از نظر کمیت و کیفیت دچار افت می شوند. همچنین وقتی سن فرد بالاتر می رود، تخمک ها مثل جوانی باروری ندارند. اگر بیش از 35 سال سن دارید و بعد از 6 ماه اقدام به بارداری هنوز موفق نشده اید، با پزشک خود مشورت نموده و به توصیه های او عمل کنید.
حاملگی چندقلویی شایع تر است
احتمال دوقلوزایی نیز با بالا رفتن سن افزایش می یابد. این به دلیل تغییرات هورمونی است که موجب آزادسازی بیش از یک تخمک در هر بار می گردد. همچنین فناوری های باروری کمک کننده مانند لقاح آزمایشگاهی نیز نقش دارند.
خطر دیابت بارداری افزایش می یابد
این نوع از دیابت که فقط در طول بارداری اتفاق می افتد، در سنین بالاتر رواج بیشتری دارد. افراد مبتلا به دیابت بارداری باید قندخون خود را همراه یک رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی کنترل نمایند. برخی اوقات مصرف دارو هم لازم است. در صورتی که دیابت بارداری درمان نشود می تواند به رشد نوزاد بیش از اندازه متوسط بینجامد.
بزرگ بودن نوزاد هم خطر آسیب در طول زایمان را افزایش می دهد. دیابت بارداری همچنین خطر زایمان زودرس را افزایش می دهد و نیز خطر فشار خون بالا در طول بارداری و عوارضی برای کودک بعد از زایمان به همراه دارد.
خطر بروز فشارخون بالا در طول بارداری بیشتر است
تحقیقات نشان می دهند که فشار خون بالا در طول بارداری در سنین بالا بیشتر است. پزشک شما به دقت فشارخون شما را همگام با رشد کودک بررسی می کند. اگر فشار شما در طول بارداری افزایش یابد، باید بیشتر با پزشک خود در ارتباط باشید. همچنین شاید لازم باشد نوزاد خود را قبل از موعد به دنیا بیاورید تا از عوارض بعدی پیشگیری شود.
خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد کم وزن بیشتر است. نوزادان نارس غالبا مشکلات پزشکی پیچیده ای دارند.
احتمال زایمان سزارین بیشتر می شود. بعد از 35 سالگی خطر بیماری های مرتبط با بارداری افزایش می یابد که این ممکن است منجر به زایمان سزارین گردد.
خطر اختلال کروموزومی افزایش می یابد. در نوزادانی که از مادران مسن تر به دنیا می آیند، خطر ابتلا به اختلالات کروموزومی از جمله سندرم داون بیشتر است.
خطر سقط جنین بالاتر است
خطر سقط جنین و تولد جنین مرده با افزایش سن افزایش می یابد. این به دلیل وجود بیماری هایی از قبل یا اختلالات کروموزومی در نوزاد است.
تحقیقات نشان می دهد که افزایش خطر سقط جنین می تواند به دلیل کاهش کیفیت تخمک در سنین بالا و خطر بالای ابتلا به بیماری های مزمن باشد. بیماری مزمن می تواند شامل فشار خون بالا و دیابت باشد.
مطالعات همچنین نشان می دهند که سن بالای مردان نیز در زمان لقاح می تواند کودک را در معرض خطر سلامتی قرار دهد.
بیشتر بخوانید : آشنایی با تلقیح داخل رحمی (IUI) برای درمان ناباروری
قبل از هر اقدامی سلامت خود را حفظ کنید
مراقبت از سلامت خودتان بهترین اقدام برای مراقبت از جنین است. به این موارد اصولی توجه داشته باشید:
پیش از اقدام به بارداری با پزشک ملاقات نمایید
قبل از آنکه باردار شوید، با پزشک درباره سلامت کلی خود صحبت کنید. مشورت درباره تغییرات سبک زندگی که احتمال بارداری سالم و تولد نوزاد سالم را افزایش دهد، می تواند مفید باشد.
از نگرانی های خود درباره باروری یا بارداری با او حرف بزنید. درباره نحوه افزایش شانس بارداری از وی سوال کنید. همچنین اگر بعد از اقدام به بارداری موفق نشدید، چه گزینه هایی پیش رو خواهید داشت.
از مراقبت های دوران بارداری به طور منظم بهره مند شوید
وقتی باردار شدید، ویزیت های منظم را ادامه دهید. اینکار به پزشک اجازه می دهد تا به طور منظم سلامت شما و جنین را نظارت و کنترل نماید.
هر علامتی که باعث نگرانی شما شده به پزشک اطلاع دهید. صحبت با پزشک سبب آرامش شما می شود.
از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید
در طول دوران بارداری، به فولیک اسید، کلسیم، آهن، ویتامین D و سایر مواد مغذی بیشتر از قبل نیاز دارد. اگر هم اکنون رژیم غذایی سالمی دارید، آن را ادامه دهید.
مصرف روزانه یک ویتامین بارداری می تواند به رفع کمبودها در بدن کمک کند. خوردن این ویتامین را چند ماه قبل از اقدام به بارداری شروع کنید.
با احتیاط مراقب افزایش وزن خود باشید
وزن گرفتن صحیح و اصولی می تواند به سلامت نوزاد کمک کند. همچنین کاهش وزن بعد از زایمان نیز راحت تر می شود. با پزشک خود برنامه ریزی کنید تا روش مناسب خودتان را پیدا کنید.
فعال بمانید و ورزش کنید
فعالیت فیزیکی منظم باعث کاهش ناراحتی در طول بارداری شده، انرژی را افزایش داده و سلامت کلی را بهبود می بخشد. اینکار به افزایش استقامت و قدرت عضلانی که مادر برای زایمان و تولد نوزاد نیاز دارد هم مفید است.
با پزشک خود قبل از انجام هرگونه فعالیت و برنامه ورزشی مشورت کنید. به ویژه اگر دارای بیماری زمینه ای باشید نظر وی اهمیت زیادی دارد.
بیشتر بخوانید : درمان ناباروری زنان در تهران + علل، جلوگیری و تشخیص
از مواد خطرزا دوری کنید
الکل، تنباکو و مواد مخدر در طول بارداری ممنوع هستند. قبل از مصرف هر دارو یا مکمل نیز حتما با پزشک مشورت نمایید.
درباره آزمایشات قبل از تولد مربوط به اختلالات کروموزوم اطلاعات کسب کنید
از پزشک درباره غربالگری و آزمایشات بارداری سوال کنید. یک تست غربالگری مرسوم در دوره بارداری، غربالگری DNA بدون سلول (cffDNA) قبل از تولد است.
این روشی برای شناسایی بیماری های مشخص کروموزومی در هنگام رشد نوزاد است. DNA از مادر و جنین از خون مادر گرفته می شود، این DNA برای افزایش احتمال بیماری های خاص کروموزومی مثل سندرم داون، تریزومی 13 و تریزومی 18 غربالگری می شوند.
تست های تشخیصی مانند نمونه برداری از پرزهای کوریونی و تست آمنیوسنتز می توانند درباره خطر بیماری های کروموزومی خاص اطلاعاتی را مشخص نمایند. در انجام این تست ها اندکی خطر سقط جنین وجود دارد. پزشک به شما درباره خطرات و مزایای آنها توضیح می دهد.
چشم اندازی به آینده
انتخابی که اکنون انجام می دهید – حتی قبل از آنکه باردار شوید – می تواند یک تاثیر بلندمدت بر کودک شما بگذارد. بارداری را فرصتی بدانید که می توانید فرزند خود را بزرگ کنید و برای تغییرات هیجان انگیز آینده آماده شوید.
برای بررسی وضعیت جسمانی قبل از بارداری و دریافت خدمات مراقبت های بارداری در تهران به کلینیک دکترعاطفه نظری متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.
شماره تلفن های تماس برای دریافت نوبت
09036830686 – 02165833148 – 02166661879
سایر اطلاعات تماس همراه با آدرس کلینیک صفحه تماس با ما